O osnivaču

Milutin Obradović  je crnogorski, balkanski slikar. Rođen u Bijelom Polju, mjestu odakle je pošao i mjestu kojem se uvijek vraća. Grad na obali Lima koji je iznjedrio njegovu maštu, njegove drugare, komšije ga je oblikovao onim čim Bijelo Polje i jeste poznato a to je: dobrotom, suživotom, širinom duha, razigranošću i spremnošću da se pomaže i dijeli.

Slike Milutina Obradovića kao prave skitačice šetale su se po velikim i malim dvoranama, velikih i malih gradova i družile se sa velikim i malim ljudima. Sve su podnosile, i divljenja  i zastajanja i čuđenja, i ushićenja, i čežnje i nadanja i posjedovanja. Sve su to njegove slike i njegovi konji podnosili i dan danas podnose, od Bijelog Polja, do Pariza, od Beograda do Bara, od Rusije do Kanade. I opet se vrate na početak, do njihovog stvaraoca.

Obradović slika, piše, vozi bicikl, druži se sa djecom, prijateljima, umjetnicima. Bogatstvo svog svijeta zasigurno se ogleda u njegovim slikama. To bogatstvo je otvaranjem Fondacije Milutin Obradović odlučio da useli i u druge domove.

Kako je davanje i pomaganje ljudima, komšijama, prijateljima dio njegovog bića, Obradović je kroz svoj životni vijek i rad, privatno i anonimno u okvirima svojih  mogućnosti pomagao one kojima je pomoć bila neophodna.

Javno je istupio na scenu emisije „Dnevnica“ koja je snimana 2018.godine i u kojoj je za potrebe porodice u Bijelom Polju  uspio da prikupi značajna sredstva koja su oborila sve dotadašnje rekorde.

Sva sredstva koja budu prikupljenja tokom aukcije i od same prodaje slike biće realizovana preko Fondacije za pomoć porodicama u Crnoj Gori, o čemu će javnost biti obavještavana.

Milutin Obradović

milutin

Milutin Obradović

Osnivač

Umjetnost živi njega, a i on nju. Umjetnost življenja, umjetnost dobrote, umjetnost davanja, umjetnost boja i riječi. Piše pjesme za „sebe i prijatelje“ kako kaže. Druži se sa četkicom i bojama od kada zna za sebe. Otac je dva dječaka Nikole i Miloša.

Obećava da ćemo zajedno biti nečija proljeća i svjedoci zrelih jesenjih plodova budućih učitelja, nastavnika, ljekara, sportista, umjetnika u čijem sazrijevanju će Fondacija sudjelovati.

Kako je davanje i pomaganje ljudima, komšijama, prijateljima dio njegovog bića, Obradović je kroz svoj životni vijek i rad, privatno i anonimno u okvirima svojih  mogućnosti pomagao one kojima je pomoć bila neophodna.

Eldina Kasumović

Eldina Kasumović

Projekt menadžer

Eldina je rođena u Bijelom Polju, gdje je uz redovno školovanje bila član folklornog, košarkaškog, rukometnog i glumačkog društava. Sa završenom gimnazijom nastavila je svoje školovanje u oblasti turizma i ekonomije, na čemu je i magistrirala 2015. godine.

Pokretač je i organizator mnogih školskih, gimnazijskih, studentskih i životnih akcija. Bila je na rukovodećim položajima privatnih firmi, i kroz rad u njima takođe dala svoj doprinos u velikom broju humanitarnih, ekoloških i dobrotvornih akcija. Takođe je obučavala i pratila djecu Crne Gore u prvim radnim izazovima na sezonskim poslovima u turizmu, i bila njihova podrška.

Za rad i podršku Fondaciji se odlučila iz želje da da doprinos ovom društvu i da svojom energijom pokreće i druge na dobra djela.