Održana je prva press konferencija Fondacije Milutin Obradović

Održana je prva press konferencija Fondacije Milutin Obradović

  • Post published:05/03/2021

Podgorica, PR pres servis – Fondacija Milutin Obradović organizovala je prvu online humanitarnu aukciju-donaciju “Čovjek na sebe podsjeća” za socijalno najugroženije porodice u Crnoj Gori, a samo kroz zajedništvo može se doći do onih kojima je pomoć najpotrebnija.

Projekt menadžerka Fondacije Milutin Obradović, Eldina Kasumović, rekla je da je osnivač ustupio svoje djelo fondaciji i sva sredstava koja će biti prikupljena od 1. do 21. marta preko platforme sajta https://fondacijamilutinobradovic.me biće posredstvom Crvenog krsta donirana socijalno najugroženijim porodicama.

„Samo djelo možete posjetiti u prostorijama šoping centra Delta City. Ono što je ideja same Fondacije je da preko platforme ovo bude samo prva licitacija, samim tim pozivamo sve ostale umjetnike da iskoriste našu platformu kao podlogu da svoja djela i svoje radove pruže Fondaciji, samim tim da pomognu onima kojima je pomoć najpotrebnija“, pojasnila je Kasumović na pres konferenciji u PR Centru.

Zahvalila se javnim ličnostima iz svijeta kulture, umjetnosti i sporta, ali i privrednim društvima, humanitarnim udruženjima koja su podržala akciju.

„Za potrebe Fondacije i ove aukcije urađena je pjesma koju su komponovali Momčilo Zeković Zeko, a otpjevali Isak Šabanović i Tina Džankić. Želja Fondacije je da naša najveća snaga bude da umrežimo sve one koji su na terenu i da dođemo do onih kojima je potrebna pomoć, do ljudi koji žive u udaljenim selima, planinskim krajevima, do starih. Pozivam sve vas da se priključite Fondaciji i postanete dio naše mreže“, kazala je Kasumović.

Generalna sekretarka Crvenog krsta, Jelena Dubak, istakla je da onaj koji bude posjedovao sliku neće biti zadovoljan samo zbog djela umjetnika, nego će znati da je kupovinom slike doprinio da jedan broj građana živi bolje.

„Pokušaćemo da nađemo način, kako to inače radimo, da socijalno ugroženima trajnije riješimo neko pitanje. Razgovaraćemo sa ljudima, vidjeti kako žive, pitati ih šta im na duže staze rješava problem i nadam se da ćemo, kroz ovu saradnju, uspjeti da im pomognemo. Želim da ovo bude samo prvi korak, prva aukcija koju radimo u partnerstvu“, poručila je Dubak.

Marketing menadžer ispred Generalnog sponzora Sport Vision-a, Stefan Vuković, kazao je da su društvena odgovornost i humanitarni rad sastvni dio poslovanja te kompanije.

„Podržati ovu humanitarnu akciju i Milutina bila je veoma laka odluka za nas. U pitanju je Fondacija čovjeka koji je pored zapaženog uspjeha u svijetu kulture i slikarstva prepoznat kao veliki filantrop i humanista. Humanost i zajedništvo su vrijednosti koje su duboko utkane u Sport Vision. Tako da ćemo u skladu sa svojim mogućnostima, posebno u ovim izazovnim vremenima, uvijek se odazivati sličnim akcijama. Samo kroz zajedništvo možemo i brže i više i lakše i bolje napraviti razliku u životima onih kojima je to najpotrebnije“, poručio je Vuković.

Predstavnice Fondacije Milutin Obradović i Crvenog krsta Crne Gore poptpisale su Memorandum o saradnji.